ESIRIPUN TAKAA

Moi, minä olen Miniatyylin perustaja, yrittäjä ja suunnittelija Eeva-Maria Bailey, lyhyemmin ja tuttavallisemmin Eve. Miniatyylin "pääkonttori" sijaitsee kotonani Jyväskylässä, Vaajakoskella. Täällä asuvat myös mieheni ja kolme lastamme.

5936D262-E8A3-4502-AE31-41627E32CDE5.jpeg

Miniatyyli on nuori kotimainen lastenvaate- ja tuotemerkki. Verkkokauppa ja lisäksi tapahtumamyynnit ja omat tunnelmalliset pop-up kauppapäivät kuuluvat Miniatyylin toimintaan. Ajankohtaiset tapahtumat löydät täältä. Miniatyyli etsii myös jälleenmyyjiä tuotteilleen, olethan rohkeasti yhteydessä (eve@miniatyyli.fi) mikäli sinulla olisi kiinnostusta myydä Miniatyyliä. 

Mitä Miniatyyli sitten on?

Miniatyyli tekee mineille vaatteita, jotka kestävät elintärkeät seikkailut ja ovat miellyttäviä päällä. Suunnittelussa ajattelen lasten elämää, eikä rumaakaan ole tarkoitus tehdä. Miniatyylin sydäntä tahdittavat pohjoismainen estetiikka ja kotimaisuus. Miniatyylillä on vahva ja kestävä arvopohja - aidosti kotimainen tuotanto, laadukkaiden, vastuullisesti tuotettujen materiaalien käyttäminen sekä aikaa ja elämää kestävät tuotteet. Pelkistetty muotokieli, harkittu värimaailma sekä käytännöllisyys näkyvät Miniatyylin lastenvaatteissa. Kaikki Miniatyylin lastenvaatteet ja paperituotteet valmistetaan Suomessa, ympäristöystävällisistä ja kestävistä materiaaleista. Pienet vahvistuvat hartiat ja kotimaassa, pieninä erinä valmistetut selkeän kauniit ja monikäyttöiset lastenvaatteet kuuluvat yhteen. Tutustu Miniatyylin vastuullisuuteen tästä.

Tärkein löytyy vaatteen sisältä: arvokas pieni ihminen, joka on tehty innosta, uteliaisuudesta, uhmasta ja rakkaudesta. Jokainen lapsi kasvaa omassa tahdissaan, omana itsenään, omaksi itsekseen.

BE178719-7780-4BF7-9144-863CB1F5AD5C.jpeg

MINIATYYLIN AJATUSMAAILMA

Kuinka heppa-tytöstä, joka nakersi kuivia leivän kantoja tallilla kilpaa hiirien kanssa, tuli aikuisiällä lastenvaate-ja tuoteyrittäjä? No seuraava tarina ei kerro tuota, joskus kertoilen siitäkin. Oleellisempaa asiaa ehkä seuraavassa, joten käytä hetki ja tutustu ajatuksiini enemmän.Minä en perustanut Miniatyyliä siksi, etten olisi löytänyt omille lapsilleni päälle puettavaa. Päinvastoin meillä vanhemmilla on 2020-luvulla runsaudenpula: voimme valita mieluisia vaatteita valtavasta määrästä lastenvaatteita, joista löytyy laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja, mutta myös niitä, joiden tuotanto ei kestä päivänvaloa. Miniatyyli haluaa kääriä pieniä vahvistuvia hartioita vaatteisiin, jotka on valmistettu kunnioittaen ympäröivää elämää, hyvää designia unohtamatta. Miniatyyli on oikean ajoituksen ja intohimon tuotos. Minä en halua vain suoltaa uutta tavaraa tälle maapallolle, vaan pohdin paljon, ennen kuin teen.

Miksi sitten lähteä ylipäätään alalle, jossa joka tapauksessa liikevaihto syntyy uuden tuotteen myymisestä? Mainostan uusia tuotteita, mutta samalla kehotan kuluttamaan vähemmän. Onko se ristiriitaista? Jonkinnäköisiin kankaisiin on tässä yhteiskunnassa pakko kääriytyä ja minien kohdalla niissä pitää pystyä tekemään hytkymiset, voltit ja karatepotkut. Jokainen meistä käyttää vaatteita. Ongelmaksi muodostuu se, että vaatteita tuotetaan liikaa ja suuri osa niistä on huonolaatuisia ja valmistettu kestämättömällä tavalla. Miniatyyli tarjoaa monella tapaa tarkasteltuna vastuullisemman vaihtoehdon. Miniatyyli seisoo ylpeänä toimintansa ja arvojensa takana. Lisää vastuullisuudesta voit lukea tästä. 

VOIHAN MINIT

Lasten maailmassa on jotain kiehtovaa ja aidosti ihanaa. Siinä, että voi vain leikkiä ilman, että sen pitää valmistaa suuruuteen. Että voi olla pihalla pyörimisestä likainen ja sanoissaan niin totuudellinen, että aikuiset eivät voi kuin purskahtaa nauruun, kuten: ”Äiti, söitkö minut ensin, jos synnyin sun mahasta?”. Minit osoittavat asioita, joita aikuisetkin kaipaavat, lapset todellakin osaavat hetkessä elämisen.

Lapset elävät suorittamisen sijaan, heidän ihmeellisen elämän haluan Miniatyylin kautta vaatettaa. 

Sydämellä: Eve


Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, kommentoitavaa tai mitä tahansa asiaan liittyvää, älä epäröi ottaa yhteyttä: asiakaspalvelu@miniatyyli.fi  /Eve